SİVAS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Raylı Sistemler Teklonojisi Alanı Bilgilendirme çalıştayı Sivas’ta yapıldı.

Raylı Sistemler Teklonojisi Alanı Bilgilendirme çalıştayı Sivas’ta yapıldı.

Raylı Sistemler Teklonojisi Alanı Bilgilendirme çalıştayı Sivas’ta yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde Milli Eğitim Bakanlığı  (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen programın ilk bölümüne Sivas Valisi Davut Gül, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, TÜDEMSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Celaleddin Bayrakçıl, Milli Eğitim Bakan Danışmanları Haydar Şahin ve İsmail Güler, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamları ve Öğrenme Süreçleri Geliştirilmesi Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, TCDD 4. İşletme Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener, Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Akay ime MEB ve Sektör Temsilcileri katıldı.

MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ

Toplantının açış konuşmasını Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy gerçekleştirdi. Altınsoy gerçekleştirdi. Altınsoy; “Mesleki eğitimde gelinen son noktayı değerlendirmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. ‘Meslek lisesi, memleket meselesi’ diye sloganımız var. Bunu Türkiye’de yaygınlaştırmaya ve memleket meselesi yapmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili iyi bir zemin var. 1996’lı yıllarda meslek liselerimiz maalesef ideolojiye kurban edildi. İmam hatiplerin kapatılması istenirken meslek liselerimiz de kat sayı engeline takılarak önü kapatıldı. O günlerden bu günlere şimdi hamdolsun iyi bir noktaya geldik. Hükümetimizin politikalarında son 15 yılda mesleki eğitimi hak ettiği noktaya getirmek adına önemli projelere imza atılıyor.  Sivas olarak bir başka şansımız ise Sayın bakanımızın Sivaslı olması. Bizlere her türlü desteği sağlamasından dolayı bunu biz Sivas adına bir şans olarak görüyoruz. Sivas gibi demiryolu ile anılan bir ilde bu çalıştayın yapılması ise çok anlamlı. Türkiye’nin raylı sistem bölümü olan 19 Meslek Lisesi’nin okul müdürleri ve diğer ilgili taraflar buradalar. Buradan raylı sistemler ve demiryolu adına güzel sonuçlar çıkacağını ümit ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“BU ÇALIŞTAYLA, İHTİYAÇLARI BELİRLEYECEĞİZ”

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, demiryollarının kesişme noktasında bulunan Sivas’ta gerçekleştirilen çalıştay ile okulların ihtiyaçlarının değerlendirileceğini söyledi.

Gülay; “Sivas konumu itibari ile demiryollarının kesişme noktasında bulunuyor. Biz de bu önemli ilimizde bu çalıştayı düzenleyerek sektörün nitelikli insan gücünü yetiştirmek için program ve donatım açısından alanımızı tekrar gözden geçirmek istedik. 65. Hükümet Programında; Enerji, sağlık, havacılık, uzay, otomotiv, raylı sistemler, bilişim ve savunma sektörleri gibi öncelikli sektörlerde teknolojik ürün yatırımlarını ve kümelenme çalışmalarını destekleyeceği ifadesi yer almaktadır. Bu sebeple bizler de raylı sistemlerin önemini biliyor ve ona göre önlem alıyoruz. Bu çalıştay ile okullarımızın nelere ihtiyacı var, donatımlarını nasıl yenileyeceğiz, bunları değerlendireceğiz.” Dedi.

Sivas Valisi Davut Gül ise konuşmasında “Böyle bir programın ilimizde yapılmasına vesile olan Başta Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz olmak üzere, Sayın Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bakanlığımızın diğer alanlar ile yapacağı toplantılara da ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyarız.” İfadelerini kullandı.

 

Türkiye genelinde Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı bulunan 19 okul yöneticisi, alan öğretmenleri, sektör ve üniversite temsilcilerinin katılımıyla dün ve bugün gerçekleştirilen oturumlarla devam eden program, yarın gerçekleştirilecek kapanış toplantısı ile sona erecek.

14-03-201714-03-201714-03-201714-03-201714-03-201714-03-201714-03-201714-03-201714-03-2017








Kadı Burhanettin Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı No 17 SİVAS / Merkez - Tel 0346 280 58 00 0346 280 59 00 / Belgegeçer 0346 280 59 48

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.