MÜSİAD Sivas Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen
178
11:05
28.10.2022

MÜSİAD Sivas Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen "Sivas İş ve Dost Meclisi" programında; mesleki eğitim alanındaki yenilikler, Sivas'ta yürütülen çalışmalar, mesleki eğitimin geliştirilmesi, nitelikli iş gücünün artırılması ve Ustalık Telafi Programı konuları ele alındı. Susamışlar Konağında düzenlenen programa Vali Yardımcıları Şakir Öner Öztürk ve Adem Taşpınar, Millî Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan, MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Salim Eminoğlu, Şube Müdürümüz Özkan Çamcı ve MÜSİAD Sivas Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Salim Eminoğlu, Sivas'ta mesleki eğitim alanında umut veren, çok önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, "İlimizdeki iş dünyasının bu alanda yürütülen çalışmalar ve mesleki eğitim alanındaki gelişmelerden haberdar olması ve Ustalık Telafi Programına katılımın artırılması noktasında yürütülebilecek çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulunmak için bu programı düzenliyoruz." dedi.

Eminoğlu'nun konuşmasının ardından Şube Müdürümüz Özkan Çamcı tarafından Sivas'ta mesleki eğitim alanında yürütülen çalışmalar, yeni çıraklık sistemi, kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgeleri ile ilgili süreçler, mesleki eğitim merkezlerinin yürüttüğü çalışmalar, ustalık telafi programı, sektörel işbirliği çalışmaları ve nitelikli iş gücü oluşturmak için özel sektör işletmeleri ile imzalanan protokoller hakkında bilgi verdi.

"MESLEKİ EĞİTİME KATILIMI YÜZDE 1000 ORANINDA ARTIRDIK, BU ORANI HER GEÇEN GÜN DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ"

Millî Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan ise Millî Eğitim Bakanlığının belirlediği politikalar doğrultusunda mesleki eğitim alanında önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini, mesleki eğitime olan ilgi ve katılımın da buna paralel olarak her geçen gün katlanarak arttığını dile getirdi.

Bu kapsamda Sivas'ta kapsamlı bir çalışma ile işe başlandığına dikkat çeken Aslan; "Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in öncülüğünde mesleki eğitim alanında önemli adımlar atıldı. Mesleki Eğitim Kanununda yapılan değişikliklerle, çok önemli kazanımlar elde edildi. Biz de tüm bu çalışmalardan aldığımız ilham ve güçle işe koyulduk. Mesleki Eğitim alanındaki tüm artı ve eksi yönlerimizi, mevcut imkânlarımızı, neler yapabileceğimizi, hangi yönlerimizi geliştirebileceğimizi, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü profilinin ne olduğunu, gelecek hedef ve stratejilerimizi belirledik. İlimizdeki tüm bileşenlerin katkı ve katılımları ile gerçekleştirdiğimiz Sivas Mesleki Eğitim Zirvesi, bizim bu alanda yapacağımız tüm çalışmaların yol haritasını oluşturdu. Bugün, MÜSİAD'ın düzenlemiş olduğu bu program da ilimizde mesleki eğitimin geliştirilmesi, nitelikli işgücünün artırılması, Sivas'ın ve ülkemizin eğitim temelli kalkınmasına katkı sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle MÜSAD Başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. İnşallah ortak akılla hareket ederek, hem hedeflerimize ulaşacak hem de ilimizin ve ülkemizin kalkınma ve gelişmesine hep birlikte katkı sağlayacağız. Gerek bugün ve gelecekte ihtiyaç duyacağımız bilgili, birikimli, tecrübeli ve donanımlı insan kaynağını oluşturmak, gerekse işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü sağlamak için büyük gayret gösteriyoruz. İlimizde son dönemde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Mesleki Eğitim Merkezlerimize kayıt yaptıran kişi sayısını 600'lerden 6 binin üzerine çıkardık. Burada yüzde binlik bir artış söz konusu... Ancak bizim daha büyük bir potansiyelimiz var ve biz kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürerek mesleki eğitime katılım oranımızı kat be kat artırmayı hedefliyoruz." dedi.

"İYİ ÖRNEKLERİ ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞTURMALIYIZ"

Aslan'ın ardından konuşan Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk ise Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasında mesleki eğitimin büyük önemi olduğuna vurgu yaparak, gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi, mesleki eğitimin kendilerine sağlayacağı imkân ve avantajların farkına varmalarının sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Teknolojiyi ve buna bağlı gelişen iletişim araçlarını etkili bir şekilde kullanarak çok büyük sermayelere ihtiyaç duymadan yaptığı işi ve ürettiği ürünleri dünyaya pazarlayan birçok iş insanı bulunduğunu, bu insanların birçoğunun meslekleri sayesinde dünya çapında tanınan kişiler haline geldiğini belirten Öztürk, "Gençlerimizi bu iyi örneklerle buluşturmamız lazım. Eğer bunu sağlayabilirsek, gençlerimizin de bu iş alanlarına ve mesleklere, dolayısıyla mesleki eğitime olan ilgisini artırmış oluruz. Bizim en önemli gücümüz ve potansiyelimiz insan kaynağımız. Bizim bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek gençlerimizi bilgili, eğitimli ve donanımlı bireyler haline getirmemiz gerekiyor. Hepimizin kendi çocuklarımızı, gençlerimizi sabit gelirli bir beklentinin dışına çıkarmamız lazım. İlla ki bir tıp fakültesi, hukuk fakültesi okumak zorunda olmadığını, eğer isteği, becerisi var ise 15 yaşında bile ticarete atılabileceğini, bir şeyler üretebileceğini, sanatla, sporla uğraşabileceğini öğretebilmemiz lazım." dedi.

Sivas'ta mesleki eğitim alanında önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ve bu çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını belirten Öztürk, gerek mesleki eğitime katılımın artırılması, gerek sektörlerin ihtiyaç duyacağı nitelikli işgücünün sağlanması noktasında yürütülen işbirliği çalışmalarının da çok önemli olduğunu belirtti. Bu alanda neler yapılabileceği hususunda gayret gösteren MÜSİAD yönetimini de teşekkür eden Öztürk, "El birliğiyle hem çocuklarımızın, hem de ülkemizin geleceğine katkı sağlayacağız." dedi.

Konuşmaların ardından iş insanları da mesleki eğitim ve nitelikli iş gücü alanlarında görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi.

28-10-202228-10-202228-10-202228-10-202228-10-202228-10-202228-10-2022

Yayın Tarihi: 28.10.2022