SİVAS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta “Unesco ve Sivas Çalıştayı” programına katıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta “Unesco ve Sivas Çalıştayı” programına katıldı.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Sivas’ta “Unesco ve Sivas Çalıştayı” düzenlendi. Hilton Garden Inn Sivas’ta düzenlenen çalıştaya Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Belediye Başkanı Sami Aydın, Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu üyeleri ve il protokolünün önde gelen isimleri katıldı.

 

Program UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz’un açış konuşması ile başladı. Sivas’ın tarihi ve kültürel mirasların beşiği konumunda bir şehir olduğunu belirten Oğuz, bu kültürel mirasın korunması için yerel yönetimler ve STK’larla olan işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Oğuz, kültürel mirasların korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için gerçekleştirilen programların son derece önemli olduğunu belirtti.

Oğuz’un ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Selçuklu kenti Sivas’ta UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun gerçekleştirdiği çalıştayın çok anlamlı ve önemli olduğunu belirterek, “Ben bu toplantının Sivas’ta yapılmasından dolayı UNESCO yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

“UNESCO’nun ilkeleri insanlığın ilkeleri diyen” Bakan Yılmaz; “Kültürel mirasın korunması, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması, yaşam standardının yükseltilmesi gibi aklınıza ne gelirse gelsin, insanlığın yarattığı değerlerin de bugünden yarına aktarılması konusunda UNESCO’nun asli fonksiyonu var. O fonksiyonun ne olduğunu herkese aktarabilmek lazım. Onun için de UNESCO ne yapar, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ne yapar onun bilinmesi lazım. Sivas diğer illere göre şanslı. Çünkü Divriği Ulu Camii, 1985’ten beri UNESCO Dünya Kültürel Miras listesinde yer almıştır. İstanbul ile birlikte. İstanbul ne zaman kültürel miras listesine girmişse Divriği Ulu Camii de aynı tarihte girmiştir. Peki, bu eserimizin UNESCO Kültürel Miras listesine alınması sürecini takip eden kim? UNESCO Türkiye Milli Komisyonumuz. Yine aynı zamanda somut olmayan kültürel mirasların da korunması, derlenmesi, toplanması, yaşatılmasının sağlanması da UNESCO’nun görevleri arasındadır. Biz, Millî Eğitim Bakanlığı olarak UNESCO Türkiye Millî Komisyonunun çalışmalarını her zaman destekledik. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. UNESCO’nun asli vazifesinin eğitimle gerçekleşeceğine inanıyorum. Dolayısıyla UNESCO’nun öz görevinin yerine getirilebilmesi için gayret gösteriyoruz.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

26-10-201726-10-201726-10-201726-10-201726-10-201726-10-201726-10-201726-10-2017

 

 

 

Kadı Burhanettin Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı No 17 SİVAS / Merkez - Tel 0346 280 58 00 0346 280 59 00 / Belgegeçer 0346 280 59 48

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.