Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, BİLSEM'lerin Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında oluşturulan atölyelerin açılışına katıldı.
Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım ve açılış programında konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son 20 yılda eğitimde bütün engellerin ortadan kaldırıldığı bir döneme tanıklık edildiğini anımsattı.
Bir ülkenin gelişiminde en önemli kaynağın beşeri sermaye olduğunu belirten Özer, bilim ve sanat merkezlerinde özel yetenekli gençlerin yeteneklerini geliştirmeleri için sürekli yanlarında yer aldıklarını, gençleri yeni programlarla desteklediklerini ifade etti. Bu bağlamda özel yetenekli öğrencilerin bilim ve sanat merkezlerine erişimini kolaylaştırmanın önemine vurgu yapan Bakan Özer, "2021 yılının sonunda bilim sanat merkezlerini 225'e çıkarttık ve 2022 yılında hedef olarak 350'yi koymuştuk dört ayda hedefimizi aştık, 355'e ulaştık. Şu anda 81 ilde 355 tane bilim sanat merkezimiz gençlerimizin, çocuklarımızın hizmetindedir. İnşallah bu sayı daha çok artacak." diye konuştu.
Bakan Mahmut Özer, bu süreçte yalnızca bilim ve sanat merkezlerinin sayısını artırmadıklarını aynı zamanda merkezlerdeki atölyelerin altyapısını güçlendirmek için de çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini belirterek uzay ve havacılık teknolojilerinden animasyon ve dijital içerik üretimine, yapay zekadan otomasyona çok farklı alanların tüm öğrencilerin özel yetenek kapasitelerini geliştirmelerinde uygulamada kullanılacağını ve bunun çok daha etkili bir öğrenme sağlayacağını söyledi.
Bu yazdan itibaren bilim ve sanat merkezlerinde tüm öğrenciler için yaz okulu açılacak
İlk kez bu yaz itibarıyla bilim sanat merkezlerinde sadece bilim sanat merkezine seçilmiş öğrenciler değil 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yönelik yaz okulu açacaklarını duyuran Bakan Özer, sadece akademik eğitim öğretim yılında değil 12 ay boyunca gençleri yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. Özer şunları kaydetti:
"Yaz okulunda iki ders olacak. Bir, bilim dersi olacak; ikincisi sanat dersi olacak. Bizim Bakanlık olarak okullar arasındaki imkân farklılıklarını azaltmak için bir mekanizmamız var: destekleme yetiştirme kursları. Artık bilim sanat merkezlerini de destekleme ve yetiştirme kursları kapsamına alıyoruz. Bilim sanat merkezindeki öğretmenlerimiz de bu kapsamda tüm öğrencilerimizle yaz okullarında bilim ve sanatla ilgili hazırlamış oldukları programı paylaşacaklar. Yani biz artık Millî Eğitim Bakanlığı olarak sadece akademik eğitim öğretim yılına değil, 12 aya bakacağız ve gençlerimizi hiç yalnız bırakmayacağız. Her zaman gençlerimizin akademik gelişimi; kültür, sanat, medeniyet bilinci; ülkenin ne olduğu ve nereye gittiği gibi alanlarda her daim yanlarında olup onlara her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz."
SİVAS BİLSEM NURİ DEMİRAĞ SAVUNMA SİSTEMLERİ ATÖLYESİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI
Açılışı yapılan atölyelerin hayırlı olmasını dileyen Bakan Özer, program kapsamında 10 ildeki bilim ve sanat merkezi ile çevrim içi bağlantı gerçekleştirdi. Bu kapsamda Sivas Bilsem Nuri Demirağ Savunma Sistemleri Atölyesi'nin açılışı da gerçekleştirildi. Açılış programına Milli Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan, Şube Müdürümüz Resul Çatal, Sivas BİLSEM Müdürü Adem Uzun, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Açılış öncesinde kısa bir değerlendirme yapan Milli Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan, Sivas Bilsem Nuri Demirağ Savunma Sistemleri Atölyesi ve burada gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Aslan, insansız hava araçları, akıllı hava, kara ve deniz araçları gibi çalışmaların tasarım ve modellemelerine yönelik çalışmaların yürütüldüğü atölyede yazılım eğitimleri verildiğini de ifade etti. Aslan, resmi açılışı yapılan atölyede Sivas BİLSEM'de eğitim alan 574 özel yetenekli öğrenci ile Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamımdaki okullarda görev yapan ve savunma sanayii alanına ilgi duyan 150 öğretmen ve 385 öğrenciye eğitim verildiğini ifade etti.