Sivas'ta Mesleki Eğitim Merkezi Programı kapsamında yürütülen faaliyetler değerlendirme toplantısında ele alındı. Valimiz Yılmaz Şimşek, başkanlığında Sivas Valiliği ek bina Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, CÜ Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, Müdür Vekilimiz Dursun Yıldırım, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, Sivas TSO Başkanı Zeki Özdemir ve SESOB Başkanı Hakan Demirgil ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Şube Müdürümüz Özkan Çamcı toplantıda, haftada 1 gün okulda teorik eğitim ve 4 gün işletmede pratik eğitim ile öğrenciye; kalfalık, ustalık belgesi ve lise diploması alabilme imkânı sunan Mesleki Eğitim Merkezi Programı (Çıraklık Eğitimi) ve bu kapsamda Sivas'ta yürütülen çalışmalara yönelik kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.
Sivas'ta, 9'u il merkezinde olmak üzere toplam 36 Mesleki Eğitim Merkezi bulunduğuna dikkat çeken Çamcı, bu merkezlerinin ikisinin bağımsız, diğer merkezlerin ise Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde oluşturulduğunu belirtti. Mesleki eğitim merkezlerine kayıt yaptırarak eğitimlerine devam edenlerin 27 hafta sonunda ustalık belgesi almaya hak kazandıklarını ve okula gitmeden programın tamamını işletmede tamamlamama imkânına sahip olduklarını belirten Çamcı, bu kişilere iş kazası ve meslek hastalığı sigortası yapıldığını da dile getirdi. 34 alan ve 184 dalda mesleki eğitim imkânı sunulan mesleki eğitim merkezlerinin mezunlarına yüzde 88 oranında istihdam imkânı sağladığına da vurgu yapan Çamcı, programa dâhil olanların asgari ücretin yüzde 50'si oranında devlet desteği aldıklarını da belirtti.
Çamcı, bu kapsamda Sivas'ta 100 ve üzeri çalışanı olan 30 firma ile ustalık telafi programı kapsamında protokol imzalandığının da altını çizdi.
Toplantıda Mesleki Eğitim Merkezi Programı kapsamında il genelinde yürütülmesi planlanan çalışmalar üzerine de görüş alışverişinde bulunuldu.