SİVAS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Sonu Değerlendirme Toplantısı, Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener başkanlığında gerçekleştirildi.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Sonu Değerlendirme Toplantısı, Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener başkanlığında gerçekleştirildi.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Sonu Değerlendirme Toplantısı, Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener başkanlığında gerçekleştirildi. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, birim amirlerimiz ve il genelindeki okul/kurumların müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda ilk olarak 1. dönem toplantısında alınan kararlar ve bu kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı.

Daha sonra Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen çalışmalar üzerinde duruldu. Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener, Türkiye'nin geleceğine ışık tutan, öğrencilerin becerilerini keşfetmelerini ve her alanda gelişimlerini destekleyen bir anlayışla hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin iyi anlaşılması, anlatılması ve en önemlisi etkin bir şekilde uygulanması gerektiğine vurgu yaptı. Yener; "Hem çocuklarımızı, hem de ülkemizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için önemli bir adım atıldı. Bu adımı başarıya ulaştıracak, çocuklarımıza yeni ufuklar açacak, bu temel üzerinde; millî ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, kültürlü, çağın gereklilikleri ile donanmış, teknolojiyi kullanan, tasarlayan ve üreten, sporda, sanata, bilim de, kısacası hayatın her alanında kendini geliştirmiş nesilleri yetiştirecek olan maarif ailemizdir. Her birinizin bu sorumluluk bilinci ile hareket ettiğini biliyorum. Aynı bilinç ve gayretle, çalışmalarımızı sürdürecek, çocuklarımızı ve ülkemizi en iyi şekilde geleceğe hazırlayacak olan yeni müfredatımızı etkin bir şekilde uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

SİVAS'IN LGS'DEKİ BAŞARISI ARTTI...

Toplantıda, Millî Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran'da yapılan merkezî sınav sonuçları ve Sivas'ın başarı grafiği de ele alındı. Millî Eğitim Bakanlığının politikaları doğrultusunda Sivas Valiliği himayesinde Millî Eğitim Müdürlüğümüzce hayata geçirilen MİRAS Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların, öğrencilerin akademik başarısına önemli katkılar sağladığını belirten Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener, sınava katılım sağlayan öğrencilerin başarı grafiğinde geçen yıllara oranla önemli bir artış kaydedildiğine vurgu yaptı. Sınavda tam puan alınmasının önemli olduğunu ancak asıl önemli konunun tüm öğrencilerin başarı grafiğinin artması olduğunu belirten Yener, "Maarif ailemizin ve tüm paydaşlarımızın destek ve çalışmaları ile sınava katılım sağlayan öğrencilerimizin başarılı sonuçlar alması bizleri mutlu etmiştir. Moral ve motivasyonumuzu yüksek tutarak, çocuklarımız için gecemizi gündüzümüze katmaya, emek vermeye başarılarımızı artırmaya devam edeceğiz." Dedi.

Yener, LGS tercih sürecinin de etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirterek, "Bu süreçte çocuklarımıza en iyi şekilde rehberlik etmeliyiz. Belirlediğimiz 201 noktada 17 Temmuz'a kadar öğrencilerimize LGS tercih danışmanlığı hizmeti vereceğiz." dedi.

Yener'in konuşmasının ardından diğer gündem maddelerine geçildi. Yaz döneminde okullarda dikkat edilmesi gereken hususlar ve yapılması gereken çalışmalar, 2024/2025 Eğitim-Öğretim Yılı ön hazırlık aşamasının planlanması, beceri geliştirme kurs programı kapsamındaki kurs başvurularının artırılması, okul güvenliği/estetiği çalışmaları ve okul ziyaret modülü konu başlıklarında yürütülen ve hayata geçirilmesi planlanan çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda, birim amirlerimiz de sorumluluk alanlarındaki konularda önemli bilgilendirmelerde bulunarak, okul/kurum müdürlerinin sorularını cevapladı.

Toplantının son bölümünde okul/kurum müdürleri görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi.

 

01-07-202401-07-202401-07-202401-07-202401-07-2024

Kadı Burhanettin Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı No 17 SİVAS / Merkez - Tel 0346 280 58 00 0346 280 59 00 / Belgegeçer 0346 280 59 48

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.