SİVAS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem “Okul Müdürleri Toplantısı” Sivas Valisi Davut Gül Başkanlığında yapıldı.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem “Okul Müdürleri Toplantısı” Sivas Valisi Davut Gül Başkanlığında yapıldı.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem “Okul Müdürleri Toplantısı” Sivas Valisi Davut Gül Başkanlığında yapıldı. Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Gül ile birlikte Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, müdür yardımcılarımız ve şube müdürlerimiz de katıldı.

Toplantıda 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi değerlendirilirken, ikinci dönemde hayata geçirilecek, plan, proje ve çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen projelere değindi. Vali Gül, “Bunlardan ilki Sıfır Atık Projesi´dir. Bu proje ile öğrencilerimiz çöplerini atarken ayrıştırabilecektir. İsrafın önlenmesi, çöplerin temizlenmesi ve ekonomiye kazandırılması açısından önemli bir proje. Bir diğer proje ise okuma yazma seferberliğidir. Alan taraması yaparak okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızı tespit edip, kursa tabi tutacağız. Bu kursta başarılı olanları ödüllendirmek istiyoruz. Kura ile seçeceğimiz 10 kursiyerimizi Umre´ye göndereceğiz. 100 kişiye de istedikleri bir ev eşyasını alacağız. Bu hediyeler bilgisayar, çamaşır makinesi, televizyon ve bulaşık makinesi gibi eşyalar olacak” ifadelerini kullandı.

Kadı Burhaneddin Projesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vali Gül, projenin kâğıt üzerinde kalmaması gerektiğini söyledi.

Vali Gül, şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle tüm okullarda bu meclisin oluşumlarını tamamlamamız gerekiyor. Sınıflarda 2 kız 2 erkek öğrencinin ve sınıf öğretmenimizin görevlendirilip çalışmalarının kontrol edilmesi gerekiyor. Bu projenin kâğıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Diğer yandan seçmeli dersler konusunda da Kur’ân-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı adlı derslerin seçiminde ilimizde istediğimiz yerde değiliz. Öncelikle bütün öğrencilerin Kur’ân-ı Kerim´i seçmesi lazım.”

Okulların güvenliğine de büyük önem verildiğini söyleyen Vali Gül, bu kapsamda okullara İş-Kur aracılığı ile güvenlik görevlisi tahsisi yapıldığını ve güvenlik görevlilerinin okulları devamlı takip ettiğini ifade etti. Pek çok okulda güvenlik kameraları bulunduğuna da vurgu yapan Gül, “Kent Güvenliği Bilgi Sistemi” ile entegre çalışma yapıldığını ifade ederek okul çevresindeki şüpheli yada şüphe uyandıran kişilere anında müdahale edildiğini belirtti. Okulların çevresinde metruk binaların bulunmaması gerektiğini de dile getiren Vali Gül, bu tür yapılar varsa bildirilmesini isteyerek güvenliği tehdit eden unsurların ortadan kaldırılacağını vurguladı.

Vali Gül, konuşmasının ardından okul müdürlerinin, görüş öneri ve taleplerini de dinledi. Vali Gül, daha sonra toplantıdan ayrıldı. Toplantının ikinci bölümü Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy başkanlığında devam etti. Altınsoy, “Öncelikle birinci dönemdeki gayretli çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerin çabalarıyla pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Bu dönem özellikle Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi projesine önem vermenizi istiyoruz. Sayın Valimizin de belirttiği gibi sınıflarda öğrenci temsilcilerinin biran önce belirlenmesi ve projenin fiili olarak sahada uygulanmasını sağlamalıyız. Velilerle irtibat kurularak günlük, haftalık kitap okuma etkinlikleri mutlaka yapılmalı, ayrıca bu meclis aktif hale getirmeli ve öğrencilerimizin özgün fikirler üretmelerini sağlamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Altınsoy’un konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız ve Şube Müdürlerimiz sorumluluk alanları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Toplantının son bölümünde okul müdürlerinin talep ve önerileri değerlendirildi.

12-02-201812-02-201812-02-201812-02-201812-02-201812-02-201812-02-2018

Kadı Burhanettin Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı No 17 SİVAS / Merkez - Tel 0346 280 58 00 0346 280 59 00 / Belgegeçer 0346 280 59 48

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.