SİVAS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Yan Sanayi Endüstriyel Bakım Onarım Elemanı Yetiştirme Projesi, bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yan Sanayi Endüstriyel Bakım Onarım Elemanı Yetiştirme Projesi, bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında Sivas İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve hibe almaya hak kazanan; “Yan Sanayi Endüstriyel Bakım Onarım Elemanı Yetiştirme Projesi”nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Proje ortağı olan Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Zeki Özdemir, okul müdürü Salih Delice, kursiyer ve eğitmenler katıldı. Programın açış konuşmasını okul Müdürü Salih Delice yaptı. Daha sonra kısa bir selamlama konuşması yapan Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, mesleki eğitimin önemine dikkat çekti. Sivas’ta meslek liselerinin sayısını artırmak için önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Altınsoy, kalifiye insan gücü yetiştirmek için hayata geçirilen “Yan Sanayi Endüstriyel Bakım Onarım Elemanı Yetiştirme Projesi”nin bu anlamda çok önemli olduğunun altını çizdi.

Altınsoy, şu ifadeleri kullandı:

“İl Özel İdaresi ile birlikte yürütmüş olduğumuz bu proje okulumuz, şehrimiz ve ülkemiz için anlamlı bir proje. Proje maliyetinin yüzde 90’ının dış kaynaklı olması bizim için büyük bir avantaj.  Bu arada Özel İdaremiz de elini taşın altına koyarak belirli bir miktarını karşılamıştır. Bu projenin hayata geçirilmesinde Sayın Valimiz başta olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği bir slogan var; ‘Meslek lisesi memleket meselesi’ diyoruz.  Bunun oranının artırılması için de gayret göstermemiz gerekiyor. Bakanlığımızın önümüze koyduğu oran yüzde 60 meslek liseleri, yüzde 40 ise Anadolu Liseleri olması. Bu orana henüz ulaşmış değiliz. Bununla ilgili gayret göstermemiz gerekiyor. Önümüzdeki dönemde de inşallah farklı yerlerde birkaç tane daha meslek lisesi açmayı düşünüyoruz. Sayın Valimizle bunun koordinesini, istişarelerini yapıyoruz. Belki Organize Sanayi’nin içinde de uygun bir alanda açmayı düşünüyoruz. Çünkü meslek lisesi mezunlarımız en azından bir meslekte, bir alanda bilgi sahibi olmuş oluyor. Ama Anadolu liselerinden mezun olan gencimiz eğer üniversiteyi kazanmazsa işsiz, mesleksiz kalmış oluyor. O açıdan bu eğitimi almış, en azından bir mesleği öğrenmiş çocuklarımızın olmasını, ülkemiz açısından da kişinin kendisi açısından da önemli bir avantaj olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de meslek liselerinin hem sayısının hem kalitesinin artırılması için gerekli çalışmaları yapmaya çalışıyoruz.”

“HER KURUM ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Altınsoy’un ardından konuşan Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise mesleki alanda yürütülen bu tür eğitim faaliyetlerinin sayısının artırılması için her kurumun elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin nitelikli iş gücü olduğunu belirten Ayhan, şu ifadeleri kullandı:

“Mesleki anlamda ülkemizin nitelikli elemanlara ihtiyacının olduğu aşikârdır. Belki projenin bütçesi fazla, kursiyer sayısı az görünebilir. Ancak, bir söz vardır, “bir çiçekle bahar gelmez ama her bir çiçek baharın müjdecisidir” diye. Dolayısıyla her kurum, her sektör elini taşın altına soktuğu takdirde bu artacaktır. Türkiye’nin nitelikli eleman yetiştirme ihtiyacının herkesin bir vazifesi olduğunu söylemek istiyorum.  Ben bu projede emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından, proje kapsamında Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan, ileri teknoloji eğitim atölyeleri gezildi.  Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy ve beraberindekiler, eğitim atölyelerindeki cihaz ve materyaller hakkında eğitmenler ve kursiyerlerden bilgi aldı.

“Yan Sanayi Endüstriyel Bakım Onarım Elemanı Yetiştirme Projesi” kapsamında 20 kursiyere 12 ay boyunca 19 ayrı dalda eğitim verilecek. Başarılı olan kursiyerlere, eğitim sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı,  “Programlanabilir Lojik Kontrol Elemanı, Pnomatik-Elektropnömatik elemanı ve Hidrolik-Elektrohidrolik elemanı” sertifikası verilecek.

 

10-08-201610-08-201610-08-201610-08-201610-08-201610-08-201610-08-201610-08-2016
10-08-2016
10-08-201610-08-201610-08-2016 

Kadı Burhanettin Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı No 17 SİVAS / Merkez - Tel 0346 280 58 00 0346 280 59 00 / Belgegeçer 0346 280 59 48

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.