SİVAS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlama programı düzenlendi.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlama programı düzenlendi.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlama programı düzenlendi. Yavuz Selim İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirilen programa Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Toprak Mahsulleri Ofisi Sivas Şube Müdürü Hasan Bolat, Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Ahmet Sevim, Şube Müdürlerimiz Ayhan Bülbül ve Abdullah Arslan katıldı.

Programda ilk olarak 4/B sınıfı öğrencisi Zeynep Berfin Özdemir, Sosyal Bilgiler öğretmeni Yakup Göçeri’nin yazmış olduğu “Yerli Malı” adlı şiiri okudu. Daha sonra öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası konulu kısa film gösterime sunuldu.  Kısa filmin ardından 4/A ve 4/D sınıfı öğrencileri tarafından “Meyveler” adlı gösteri sahnelendi. Öğrencilerin gösterisinin ardından Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından hazırlanan “Ekmek İsrafı” konulu sunum gerçekleştirildi.

“YERLİ MALI HAFTASINI ÜZÜMDEN, İNCİRDEN, ARMUTTAN KURTARALIM”

Etkinliklerin ardından konuşan Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, önemli mesajlar verdi. Yerli Malı Haftasının artık, üzüm, incir ve armuttan kurtarılması gerektiğini belirten Altınsoy; “Yerli malı dediğimiz zaman artık kendi tankımız, topumuz, tüfeğimiz olacak şekilde bunları organize etmemiz gerekir diye düşünüyorum.” Dedi.

Bir yıl boyunca Konya’da üretilen buğdayla 1 tane tank alınabildiğini örnek göstererek, Türkiye’nin son yıllarda yerli savunma sanayinde elde ettiği başarıların önemine değinen Altınsoy, “ülkemiz adına, insanlarımız adına çok ümitliyim. İnşallah güzel şeyler olacak.” Dedi.

Altınsoy, şu ifadeleri kullandı:

“Yerli malı haftası diye çocuklarımız güzel güzel şiirler okudular ama yıllardan beri hep böyle yerli malı haftası etkinlikleri yapılıyor. Sanki bizim yerli malımız sadece üzüm, incir, armut… Başka bir şeyimiz yokmuş gibi bizi buna yönlendirdiler. Bizim yönümüzü daha büyük şeylere, üretim ve projelere çevirmemiz lazım ki ülkemiz son yıllarda güzel adımlar atıyor. Yerli sanayimiz kendi üretimini yapmaya çalışıyor. Tabi bunun sıkıntılarını gördük. Yaşı müsait olanlar bilir. Kıbrıs Harbinde ambargo yapılmasından dolayı ülkemizin zor duruma düşmesi, daha sonraki süreçte bize silah satan ülkelerin esas olan yazılımlarını yapıp gerektiği zaman o silahları bize döndürmeleri veya istedikleri zaman kullanmamıza müsaade etmemeleri bize çok acılar yaşattı. Ondan dolayı ülkemiz son zamanlarda yerli ve milli sanayisini geliştiriyor, kendi uçağını, tankını, otomobilini yapmak için büyük gayret sarf ediyor ve bunda da çok samimi. Eskiden de bunlar söyleniyordu ama herkes nutuk çeker giderdi. Ama şimdi öyle değil. Şimdi çok ciddi ciğerimiz yanıyor, derdimiz, endişemiz var. Bizi yöneten insanlar da en az bizim kadar dertliler, endişeliler ve bu işin derdini çekiyorlar. Bu nedenle son zamanlardaki çalışmalar çok ümit verici. Bundan ben ülkemiz adına, insanlarımız adına çok ümitliyim. İnşallah güzel şeyler olacak.

Siz, Konya ovasında bir yılda ürettiğiniz buğdayın hepsini veriyorsunuz 1 tane tank alıyorsunuz. Şuanda, tekstil sanayiinde ülkemiz iyi. Niye iyi? Avrupa şuanda tekstil ile uğraşmak istemiyor, tekstili geri kalmış ülkelere gönderiyor. Pakistan’a, Türkiye’ye, uzak doğuya gönderiyor, onlar elektronik sanayii ile uğraşıyorlar. Bizi uğraştırıyorlar, hatta makineleri bile bedava veriyorlar. Biz de zannediyoruz ki bize çok lütufkâr davranıyorlar. Meslek liselerinde görev yaptım. Orada bütün makineleri Almanlar kuruyordu. Çok iyi diyor, Almanlar bize makine verdi diye seviniyorduk. Dertleri şu; Almanlar bizim işçilerimizi onunla uğraştırırken kendileri tank, uçak yapıyorlar. Bizi de tekstil sanayii ile uğraştırıyorlar. Tamam, elimizde iş yokken bununla uğraşalım ama işin bu tarafını da, onların da böyle bir planının olduğunu bilelim. Yerli Haftamızı, üzümden, incirden, armuttan kurtaralım. Yerli malı dediğimiz zaman artık kendi tankımız, topumuz, tüfeğimiz olacak şekilde bunları organize etmemiz gerekir diye düşünüyorum. “

 

Altınsoy’un konuşmasının ardından,  etkinlikler kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisi ile el sanatları ürünleri ve Sivas’ta yerli üretim yapan firmaların ürünlerinin yer aldığı stantların açılışı gerçekleştirildi. Altınsoy ve beraberindekiler açılışın ardından stantları gezerek el sanatları ve yerli firmaların ürettiği ürünleri inceledi.

15-12-201615-12-201615-12-201615-12-201615-12-201615-12-201615-12-201615-12-2016

Kadı Burhanettin Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı No 17 SİVAS / Merkez - Tel 0346 280 58 00 0346 280 59 00 / Belgegeçer 0346 280 59 48

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.