SİVAS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan "Tarım Alanı Bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Ortak Yönetim Modeli Protokolü" kapsamında Sivas'ta bilinçli tarım ve nitelikli işgücü için mesleki eğitim seferberliği başlatıl

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan "Tarım Alanı Bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Ortak Yönetim Modeli Protokolü" kapsamında Sivas'ta bilinçli tarım ve nitelikli iş gücü temini için seferberlik başlatıldı. Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülecek çalışmalar kapsamında Tarım, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği alanları bulunan Suşehri Sezai Karakoç MTAL ile bu yıl açılan laboratuvar hizmetleri alanına öğrenci alacak Sivas Şehit Ahmet Eyce MTAL öğrencileri için ortak çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün tüm olanakları öğrencilerin istifadesine sunulacak. Öğrenciler, tarım ve hayvan sağlığı alanlarında eğitim alırken sahada da beceri gelişimlerini destekleyecek programlara katılacak.

Millî Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan ve İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, "Tarım Alanı Bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Ortak Yönetim Modeli Protokolü" kapsamında Sivas'ta yürütülecek çalışmalara ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısına her iki kurumun idarecileri de katıldı.

Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, öğretmen ve öğrencilerin tarım ve hayvan sağlığı alanında ihtiyaç duyacağı her türlü eğitim ve uygulama çalışmalarına gereken desteğin sağlanacağını söyledi.

Yıldız,  şu ifadeleri kullandı:

"Millî Eğitim Bakanlığı ve Tarım Orman Bakanlığı olarak bilginin en güçlü tarımsal girdi olduğu bilinciyle özellikle gençlerin tarımda daha etkin ve verimli bir şekilde yer almasını hedefliyoruz. 'Gelecek Tarımda tarımın geleceği gençlerde' yaklaşımı ile geleceğimizi garanti altına almak istiyoruz.  Bu çerçevede bakanlığımız üretimi desteklemeye, tarımsal verimliği artırmaya ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına imkân veren politikaları uygulamaya koymuştur. Her sektör de olduğu gibi tarım sektöründe eğitimle iş birliği yapmak hayati önem taşımaktadır. Giderek tükenen doğal kaynakların tarım faaliyetleri sırasında etkin, verimli, sürdürebilir ve çevre dostu uygulamalar temelinde kullanılması, teknoloji ile geleneksel tarım entegrasyonunun sağlanması, gıda güvenliği ve güvenilirliği gibi pek çok etken tarım ve eğitim dünyasının iş birliğini gerekli önemi kılmaktadır. Bu doğrultuda Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığımız güçlerini birleştirerek tarım, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği ile laboratuvar hizmetleri alanında faaliyet gösteren tüm okullarda öğrenci ve öğretmenlerimizin niteliklerini artırarak tarım ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek için işbirliği protokolü imzalamıştır. Bizler de yerelde gerek okullarımızda, gerek uygulama noktasında sahada ve gerekse laboratuvarlarımızda her zaman Millî Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içinde öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetinde olacağız."

ASLAN; "TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ"

Millî Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan ise geleceğin en önemli konularının tarım ve gıda güvenliği olduğuna dikkat çekerek, bu alanda bilgili, donanımlı ve deneyimleyerek öğrenen nitelikli insan gücüne ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğinde önemli çalışmalar hayata geçirileceğini belirten Aslan, "Yerelde de bizler tüm imkânlarımızı seferber ederek öğrenci ve öğretmenlerimizin istifadesine sunacağız" dedi.

Aslan; "İnsanların yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu ana şeylerden birisi gıda ihtiyacıdır. Gıdanın güvenli ve sağlıklı bir şekilde insanlara ulaşması çok önemli... Tarım alanı, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği alanı ve laboratuvar hizmetleri alanında faaliyet gösteren okullarımız var. Türkiye'de 55 ilimizde bu alanda faaliyet gösteren meslek liselerimiz var. Bunlardan birisi de ilimizde bulunan Suşehri Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Bakanlıklarımız bu protokol ile bu alanlarda öğrencilerin daha donanımlı yetişmelerini, bu alanlardaki öğretmenlerin yeterliliklerinin daha üst seviyelere çıkarılmasını, sektörün ihtiyacının karşılanmasını, nitelikli ve elemanların bulunmasını amaçlamaktadır. Biz de yerelde Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle iş birliği yaparak tüm olanaklarımızı öğrencilerimizin istifadesine sunacağız. Öğrencilerimiz teorik eğitimlerini okullarında alırken, pratik bilgiyi de atölye olarak tarım müdürlüğümüzün sahalarında alacak ve bu alandaki tüm imkânlardan faydalanacak. Biz, geleceğimiz için topraklarımızı en verimli şekilde kullanmalıyız. Dolayısıyla topraklarımızı en verimli şekilde kullanacak olan insan gücünü yetiştirmeliyiz. Amacımız, nitelikli insan kaynağını ülkemizin geleceğine sunmaktır." ifadelerini kullandı.

05-07-202205-07-202205-07-202205-07-202205-07-2022

 

 

Kadı Burhanettin Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı No 17 SİVAS / Merkez - Tel 0346 280 58 00 0346 280 59 00 / Belgegeçer 0346 280 59 48

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.