SİVAS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlçe milli eğitim müdürleri toplantılarının 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi yılsonu toplantısı Sivas Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

İlçe milli eğitim müdürleri toplantılarının 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi yılsonu toplantısı Sivas Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Her ay bir ilçede gerçekleştirilen ilçe milli eğitim müdürleri toplantılarının 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi yılsonu toplantısı Sivas Öğretmenevinde yapıldı. Sivas Valisi Davut Gül Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Can Aksoy, Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız Harun Tan, Celal Karahan, Dursun Yıldırım, şube müdürlerimiz ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy gerçekleştirdi. Altınsoy, toplantıya katılımlarından dolayı Vali Gül’e teşekkür ederek, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını kaydetti. Her ay bir ilçede gerçekleştirilen ilçe milli eğitim müdürleri toplantısının yılsonu birleşiminin il merkezinde gerçekleştirildiğini belirten Altınsoy, toplantıda hem geride kalan eğitim öğretim yılının değerlendirileceğini hem de gelecek eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek çalışmaların masaya yatırılacağını söyledi.

Altınsoy’un ardından konuşan Sivas Valisi Davut Gül, yeni eğitim öğretim yılına en iyi şekilde hazırlanılması gerektiğini belirtti. Akademik başarı ile birlikte değerler eğitimi, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de çok önemli olduğunu belirten Vali Gül, şu ifadeleri kullandı:

“2016-2017 eğitim öğretim yılını geride bıraktık. İyisiyle kötüsüyle yaklaşık 9 ay boyunca bir hizmet verdik, çaba harcadık. Sivas’ı milli eğitimde diğer illerden farklı kılan birkaç şey var. Birincisi, burası Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın memleketi. Dolayısıyla da Türkiye’deki en iyi uygulamaların Sivas’ta olması lazım… Ortalamanın üzerinde bir gayret gösterilmesi ve bu gayretin neticesinde de milletin memnuniyetinin öğrencisinden velisine kadar ortaya çıkması gerekiyor. Her geçen yıl bir sonraki yıla göre daha iyiye gidiyoruz. Son üç senenin rakamları onu gösteriyor. Gelecek sene de bu seneden daha iyi olmak durumundayız. Dolayısıyla da önümüzde iki aylık bir süre var. Bu sureyi önümüzdeki eğitim öğretim döneminde neler yapacağımızı planlayarak geçirmemiz gerekiyor. Bunu yaparken öncelikle hükümet politikaları var. Tekli eğitime geçmek, okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması gibi. Onun ötesinde de zaman zaman Milli Eğitim Bakanımızın, Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği konular var. Bunlara hazırlanmakta fayda var. Bunların başında değerler eğitimi geliyor. Aileler çocuklarını bize emanet ediyorlar ve biz bu çocuklara ailelerinin verdiği eğitim gibi bir eğitim vermek durumundayız. Ondan daha iyisini vermek durumundayız. Dolayısıyla da değerler eğitimiyle ilgili bizim bir takvimimizin olması lazım ve yapılacak işleri inşallah sizlerle beraber yapmamız gerekiyor. Uyuşturucu ile mücadele ve çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması ile ilgili öğretmeninden öğrencisine, idarecisine, bizlere kadar hepimize görev düşüyor ve bunun bir yol haritasının olması gerekiyor.

Çocukları her branştan sportif aktivitelerle ilgilendirmeliyiz. Sivas, geleneksel sporlarla ilgili ciddi anlamda altyapısı olan bir şehrimiz. Dolayısıyla da bizim çocuklarımızı sportif aktivitelere yönlendirmemiz gerekiyor. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin mutlaka olması lazım. Bu bizim olmazsa olmazımız. Akademik başarının takipçisiyiz. Bir okulda 3-5 kişinin münferit başarılarından ziyade

Genel bir başarı ve yükselişin olması gerekiyor. Bunu görmek istiyoruz. Beyaz Bayrak almayan okullarımız var ise bunları 2 aylı süre içerisinde beyaz bayrak alacak seviyeye getirmemiz gerekiyor. Beyaz bayrak alamıyorlarsa da bunun sebebini bilmemiz gerekiyor. Diğer yandan öğretmenlerimizin öğrencilerimize rehberlik yapmalarını bekliyoruz. Son olarak da kitap okuma alışkanlığının artırılması gerekiyor. Bu kültürün oluşması için çalışmamız gerekiyor.

Biz okullarımızı velilerimiz, okul aile birliği başkanlarımız, öğretmen ve öğrencilerimizle beraber yönetmek istiyoruz. Onları hem sorunlara hem çözümlere ortak etmek istiyoruz. Bunun neticesinde de bir sinerji doğacağına, başarı ortaya çıkacağını umuyoruz. Özellikle çocuklarımızdaki özgüvenin oluşması, demokratik kültürün, katılımcılığın oluşması belki birçok şeyi çözmemizde daha faydalı olacaktır. Sizlerin bu anlamda sunacağı talep ve çözüm önerilerini dinlemeye hazırız. Biz, rutinin dışında idarecilik, öğretmenlik, kaymakamlık, valilik olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Gül’ün konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ilçelerindeki eğitim-öğretim faaliyetleri, başarı grafiği, gerçekleştirilen ve yeni eğitim öğretim yılı için planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bir süre ilçe milli eğitim müdürleri ile görüş alışverişinde bulunan Sivas Valisi Davut Gül ve Vali Yardımcısı Can Aksoy, daha sonra toplantıdan ayrıldı.

 

Toplantının son bölümünde Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy başkanlığında 2016-2017 eğitim öğretim yılının kritiği yapılırken yeni eğitim öğretim yılı için görüş, öneri ve talepler değerlendirildi. Altınsoy, Sivas’ın yeni eğitim-öğretim yılında başarı grafiğini daha çok yükseltmesi gerektiğini belirterek; “Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Sizlerden, Sayın Valimizin de dile getirdiği gibi daha gayretli, daha özverili bir şekilde çalışmanızı bekliyoruz. Biz bir ekibiz ve ekip olarak başarıyı yakalamalıyız.” ifadelerini kullandı.

21-06-2017

21-06-201721-06-201721-06-201721-06-201721-06-201721-06-2017


Kadı Burhanettin Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı No 17 SİVAS / Merkez - Tel 0346 280 58 00 0346 280 59 00 / Belgegeçer 0346 280 59 48

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.