SİVAS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Kapanış Programı Cebecioğlu İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Kapanış Programı Cebecioğlu İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Kapanış Programı Cebecioğlu İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Okul bahçesinde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, Maarif Müfettişleri Başkanımız Cengiz Atalay, şube müdürlerimiz, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, hem velilere hem de öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Altınsoy; “Öncelikle bütün öğrencilerimizi kutluyorum. 9 ay gibi uzun bir süre içinde okullarını bitirdi ve bugün karnelerini alıyorlar. Bizler de Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız ile birlikte heyecanlarına ortak oluyoruz. Öğrencilerimizden bir isteğimiz; yaz boyu boş oturmasınlar, bol bol kitap okusunlar ve akrabalarını, köylerini var ise gitsin büyüklerini ziyaret etsinler, yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirsinler. Bir diğer teşekkür de öğretmenlerimize… 9 ay boyunca yavrularımızın en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için gereken fedakârlığı gösterdiler. Tekrar 2017-2018 eğitim-öğretim yılında devralmak üzere velilere emanet ediyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sivas’ta sorunsuz bir şekilde eğitim öğretim yılını kapatıyorsak bunda öğretmenlerimizin büyük payı var. Emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Bir diğer isteğimiz de sevgili velilerimizden. Aldığımız karnelerde çocuklarımızın iyi-kötü notu olabilir. Nasıl başarılı çocuklarımızı ödüllendiriyorsak, düşük notu olan çocuklarımızın da notları ile ilgili neler yapabileceğimizi düşünüp, beraber müdahale ederek bu çocukların psikolojisini bozmadan gelecek seneye daha iyi hazırlamak için gerekli hazırlığı yapmamız gerekir. Bu karneleri, aynı zamanda bizlerin karneleri olarak da düşünmemiz gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

“ÇOCKULARIMIZI İYİ YÖNLENDİRMELİYİZ”

Altınsoy’un ardından konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise okulda elde edilen başarının önemli olduğunu ancak, geleceğin mimarı olacak çocukların en iyi şekilde yetirilmesinin de çok önemli olduğunu söyledi. Bu noktada ailelere büyük görevler düştüğünü belirten Aydın; “Görüyorum ki öğrencilerimizde, velilerimizde büyük bir heyecan var. Öğretmenlerimizde başarılı bir eğitim yılının sorunsuz bir şekilde tamamlanmış olmasından dolayı büyük bir mutluluk, heyecan var. Hepinizin bu mutluluğuna, bu başarısına ortak olmak üzere bugün buradayız. Elbette eğitimde öğrencilik dönemlerinde karneleriniz, karnedeki notlarınız çok önemli. Ama karnede notun yüksek olması tek başına bazen yeterli olmuyor. Çocuklarımızı hayata en iyi şekilde hazırlamamız lazım. Hayat aynen bir arazide yolculuk eder gibi. Bazen iner, bazen çıkarsınız. Hiçbir zaman düz bir rotanız olmaz. İnişe de çıkışa da hazır olmalısınız. Hayat bir eğitimdir. Okulda alınan eğitim çok önemlidir ama bunun dışında da aileler, veliler olarak çocuklarımızı çok iyi yönetmeli ve yönlendirmeliyiz” dedi.

Başkan Aydın’ın ardından konuşan Sivas Valisi Davut Gül ise

“SİVAS ÇOK ŞANSLI”

Sivas’ta öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ve sınıf başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten Sivas Valisi Davut Gül ise Sivas’ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın destekleri ile eğitim-öğretim anlamındaki bütün eksikliklerini gidereceğini belirterek “Sivas çok şanslı” dedi. Karne heyecanı yaşayan öğretmenleri ve öğrencileri en iyi şekilde geleceğe hazırlayan öğretmenleri tebrik eden Vali Gül, şu ifadeleri kullandı:

“Öğrencilerimizi, bu dönemi baştan itibaren ailelerinin ve öğretmenlerinin söyledikleri gibi disiplinli bir şekilde çalışarak uğraşarak bugüne geldikleri için tebrik ediyorum. Her zaman çocuklarının yanlarında oldukları için ailelerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilere kendi çocukları gibi baktıkları, ilgilendikleri için öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Velilerimiz daha iyi bilirler; evde bir çocukla, iki çocukla uğraşmak ne kadar zor. Dolayısıyla da sınıfta, 20-30 çocukla uğraşmanın da ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirsiniz. Sivas’ta eğitim ailesi olarak 120 bin öğrencimiz var. Yaklaşık 9 bin öğretmenimizle en az velilerimiz kadar çocuklarımızla ilgileniyoruz.

Sivas’ta sınıf başına düşen öğrenci sayısı ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının altında… İnşallah, tekli eğitime geçeceğiz ve okul öncesi eğitimde bütün öğrencilerimizin yararlanabileceği altyapıyı hazırlayacağız. Bu okulumuz gibi tüm okullarımıza beyaz bayrak sertifikası alacağız. Sivas çok şanslı… Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın desteğiyle bütün eksikliklerimizi gidereceğiz.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 4. Sınıf öğrencisi Tarık Arda Güler, “Bayrak”, 4. Sınıf öğrencisi Mücahit Efe Koçak ise “Karne Sevinci” adlı şiiri seslendirdi.  Daha sonra ana sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan “Türkiye” gösterisi sahnelendi. Etkinlikler 3. Sınıf öğrencilerinin sunduğu Fidayda gösterisi ile sona erdi. Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, gösterilerin ardından okul girişinde öğrenci, veli ve öğretmenlerle hatıra fotoğraf çektirdi.

Vali Gül ve beraberindekiler daha sonra bazı sınıfları ziyaret ederek, öğrencilere karnelerini takdim etti. Vali Gül, kendisini sosyal medya üzerinden okula davet eden 4-A sınıfı öğrencisi Mücahit Efe Koçak’ı da sınıfında ziyaret ederek karnesini verdi. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy da öğrencilere karnelerini takdim etti.

09-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-2017

 

 

Kadı Burhanettin Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı No 17 SİVAS / Merkez - Tel 0346 280 58 00 0346 280 59 00 / Belgegeçer 0346 280 59 48

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.