SİVAS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 eğitim öğretim yılı 2. Dönem Okul Müdürleri Toplantısı yapıldı.

2016-2017 eğitim öğretim yılı 2. Dönem Okul Müdürleri Toplantısı yapıldı.

2016-2017 eğitim öğretim yılı 2. Dönem Okul Müdürleri Toplantısı yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda 3 oturum olarak gerçekleştirilen toplantının ilk bölümünde eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya konferans verdi.

Kendi hayatından kesitlerle öğretmenlik mesleğinin önemini ortaya koyan Kapakkaya, ilkokul yıllarında kendisini okuldan soğutan ve okul ile barıştıran iki ayrı öğretmen modeli üzerinden önemli mesajlar verdi. Okula gidip-gitmeme konusunda tereddüt ve korkuları olduğu bir dönemde karşılaştığı bir öğretmenin kendisini bambaşka bir dünyaya sürükleyerek adeta büyülediğini ve hayatını değiştirdiğini belirten Kapaklıkaya, öğretmenin öğrenci üzerindeki etkisine değindi.

Kapaklıkaya; “Öğretmenin yüreği bir bahçe, öğrenciler de çok kaliteli tomurcuklardır. Öğretmen her tomurcuğu alıp sevgi bahçesi olan yüreğine diken ve onları iyiyle, bilgiyle sulayan bir bahçıvandır. Toprağın altından üstüne çıkmadan, gökyüzüne çıkmadan toprağın altında kalarak çürüyüp giden bir tomurcuk gibi; okul yüzü görmeden kapasitesi heba olup giden birçok çocuk var.

 Öğretmen öğrencisinin potansiyelini açığa çıkaran ve onu değerlendiren bir sanatkârdır.” İfadelerini kullandı.

Konferansın sonunda Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy katılımlarından dolayı Kapaklıkaya’ya teşekkür ederek Halk Eğitim Merkezi kurslarında hazırlanan el emeği ürünlerden oluşan çeşitli hediyeler takdim etti.

İKİNCİ OTURUM KONUĞU KILIÇ OLDU

Toplantının ikinci oturumuna ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç konuk oldu. Kılıç, toplantıda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün il genelindeki faaliyetleri ve faaliyet alanları hakkında bilgiler verdi. Kılıç, Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde sürdürdükleri proje ve çalışma alanlarına da değindi. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tanıtım videosu gösterime sunuldu. Video gösteriminin ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Sivas İl Gençlik Merkezi Müdürü Selahattin Arslan gençlik merkezinin faaliyet alanları, proje ve çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

OKUL MÜDÜRLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Son oturumunda ise Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy başkanlığında okul müdürleri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız Harun Tan, Celal Karahan, Ahmet Sevim, Ülker Yurten ve Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz de katıldı.

 

Toplantı geçen dönem yapılan toplantının genel değerlendirmesi ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy; “Sizler bizim uç beylerimizsiniz. Milli Eğitimde alınan kararların uygulayıcıları sizler ve öğretmenlerimizdir. Müdürlümüzün planladığı bir çalışma eğer okul müdürü ve öğretmenler tarafından sahiplenilirse bir başarı elde edebiliyoruz. Bunun için okul müdürünün tüm öğretmenlerle sağlıklı iletişim kurabilmesi önemli. Sizlerden ricamız öğretmenler odasına sık sık gidip, öğretmenlerimizin problemlerine çözümler üretmeniz, onların motivasyonunu sağlayacak ortak aktiviteler gerçekleştirmenizdir” ifadelerini kullandı. Altınsoy’un konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız ve şube müdürlerimiz kendi sorumluluk alanları ile ilgili konularda okul müdürlerine bilgi aktardı. Toplantının son bölümünde okul müdürlerinin görüş, öneri ve talepleri değerlendirildi.

16-02-201716-02-201716-02-201716-02-201716-02-201716-02-201716-02-201716-02-201716-02-201716-02-2017

Kadı Burhanettin Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı No 17 SİVAS / Merkez - Tel 0346 280 58 00 0346 280 59 00 / Belgegeçer 0346 280 59 48

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.